Skip to content
point-styrelse2

Styrelse och ledning

Point Properties styrelse

bjorn-rosengren

Björn Rosengren

Styrelseordförande

Björn har varit rådgivare under 13 år till börsnoterade Kinneviksfären, och är idag verksam som entreprenör och styrelsemedlem. Tidigare har han varit aktiv i politiken som näringslivsminister, i statsförvaltningen som landshövding samt chef för TCO och på toppnivå inom fackföreningsrörelsen.

Övriga uppdrag (i urval): styrelseordförande i AB Fastator,
Priority Group och Norsk-Svenska Handelskammaren samt
ledamot i Cellcomb AB.

carl-bildt

Carl Bildt

Styrelseledamot

Carl har tidigare varit partiordförande (Moderata Samlingspartiet, 1986–1999), utrikesminister (2006–2014) och statsminister (1991–1994). Därtill har han haft en rad internationella uppdrag, bland annat inom FN. Idag har han uppdrag som styrelseledamot i näringslivet och inom den internationella ideella sektorn.

Övriga uppdrag (i urval): ledamot i AB Fastator, Magnora AB och den internationella stiftelsen Crisis Group.

lars-johan-jarnheimer

Lars-Johan Jarnheimer

Styrelseledamot

Lars-Johan har gedigen erfarenhet som affärsledare med poster som VD och koncernchef på Tele2 samt VD inom Kinnevikkoncernen. 2019 utnämndes Lars-Johan till styrelseordförande i Telia. År 2003 tilldelades han utmärkelsen Årets ledare.

Övriga uppdrag (i urval): ordförande i Egmont International Holding AS, Arvid Nordqvist HAB och Ingka Holding B.V (moderbolag till IKEA) samt ledamot i SAS.

paul-larsson

Paul Larsson

Styrelseledamot

Paul är specialiserad inom dagligvaruhandel och har betydelsefull erfarenhet av att driva matbutiker, vilket innefattar allt från personalansvar till konceptutveckling av bl.a. digitala betalningslösningar. Ett viktigt fokus i arbetet är att kunna erbjuda kunder ett hållbart och klimatsmart sortiment samt att främja lokala producenter. Idag är Paul verksam som handlare och entreprenör på Maxi Ica Stormarknad i Visby.

erik-tillberg

Erik Tillberg

Styrelseledamot

Erik har 25 års internationell erfarenhet som konsult inom affärsutveckling och varumärkesrådgivning. Under sin karriär har han arbetat med hundratals kunder inom privat och offentlig sektor samt med uppdrag inom en rad sektorer från konsumentvaror till technology, smart infrastruktur och platsutveckling. Erik har grundat och drivit två internationella konsultföretag inom IPG (Nasdaq) och WPP (LSE, Nasdaq). Erik är idag VD och partner på affärsutvecklings- och varumärkesbyrån Priority Group.

Joachim_Kuylenstierna3sx

Joachim Kuylenstierna

Styrelseledamot

Joachim är en av Fastators grundare och har över 25 års erfarenhet av att bygga upp och driva fastighetsprojekt. De senaste åren har Joachim varit verksam som entreprenör inom fastighetsbranschen, samt varit VD för ett flertal fastighetsrelaterade bolag.

Point Properties ledning

Magnus Åkesson VD Point Properties

Magnus Åkesson

VD, Point Properties

Magnus Åkesson är civilingenjör inom fastighetsekonomi och juridik, och har i närmare två decennier arbetat på olika ledande bolag inom förvaltning och projektutveckling. Främst med inriktning på handelsfastigheter, centrumanläggningar och stadsdelscentrum. Genom åren har han varit ansvarig för ett tjugotal centrumanläggningar, huvudansvarig för Solna Centrums ombyggnation och även arbetat med Mall of Scandinavia.